Készíts tisztított vajat, ghít otthon!

Hozzávalók: Friss, házi készítésű vagy jó minőségű vaj. 

Elkészítés:

1. Tedd a vajat egy vastag aljú lábasba, és alacsony hőmérsékleten olvaszd meg.

2. Hagyd felforrni, majd figyeld, ahogy a víz elpárolog, és a vaj felforrósodik. 

A vaj színe arany sárgává válik, és megjelenik a hab a tetején. 

3. Amint a hab leülepszik, és az alján aranybarna üledék keletkezik, a ghí elkészült. 

4. Szűrd le egy finom szűrőn vagy gézen keresztül, hogy távolítsd el az üledéket. 

Tedd üvegbe, és tárold hűvös, száraz helyen.

Hasonló cikkek

Meleg vagy hideg vizet igyak? Vízfogyasztás az ayurvéda szerint

Az ayurvéda langyos vagy forró víz fogyasztását ajánlja 

Ennek oka egyszerű: a forró víz megtisztítja az emésztőrendszert, hidratálja a rendszert, és serkenti a nyirokrendszert a szervezetben.

A forró víz elsősorban az emésztő tüzet (agni) erősíti a pachakában (gyomorban), és segíti a ranjaka (emésztőenzimek) fejlődését. Másrészt a langyos víz fokozza az ahara rasa (tápanyag-folyadék) hatását az emésztőrendszerben.

Tovább olvasom »