Tedd a nyelvtisztítást napi rutinod részévé!

Surya-Ayurveda_nyelvkaparo-hasznalata

Tedd a nyelvtisztítást napi rutinod részévé!

Éjszaka méreganyagok ülnek ki a nyelv felszínére a nem megfelelő szájhigiénia, dohányzás, dehidratáltság, kávé, alkohol, fűszeres és cukros ételek fogyasztása következtében. Ha nem távolítjuk el ezt a lepedéket, akkor a nap folyamán lenyeljük ezeket, így eljutva a tápcsatorna mélyebb területeire, tovább mérgezve szervezetünket.

A nyelvkaparó használata egyszerű: húzd végig a nyelved felületén, hátulról előre. Az alkalmazott nyomásnak erősnek kell lennie, de ne fájjon, vérezzen a nyelv. Ismételd meg többször, majd öblítsd le a lepedéket meleg vízzel. Moss utána fogat!

A nyelvkaparást reggel, éhgyomorra javasolt végezni, ha erős plakk képződés van akkor ismételd meg este, lefekvés előtt is.

Az ayurvéda szerint a nyelvkaparó használata számos előnnyel jár:

  • Jelentősen csökkenti a rossz leheletet, mivel a szájat a baktériumoktól megtisztítja.
  • A baktériumok eltávolítása kulcsfontosságú a fogszuvasodás, az ínybetegségek és a szájat érintő egyéb betegségek megelőzésében, illetve így azok nem jutnak el a emésztőrendszer mélyebb területeire.
  • A napi kaparás, nyelvtisztítás segíthet eltávolítani a fehér bevonatot a nyelvről és megakadályozni, hogy visszatérjen.
  • Javítja az ízlelőbimbók teljesítőképességét, intenzívebb ízérzetet eredményez.

A műanyag fogkefe hátulját nem javasoljuk., az ugyanis nemhogy nem távolítja el a nyelvháton felgyülemlett méreganyagokat, de továbbnyomja a nyelv hátsó részébe.

Az ayurvéda szerint a szervezet rendszeres méregtelenítése fontos egészségünk szempontjából.

☀️Gyere, és próbáld ki nálunk Panchakarma ayurvédikus tisztító, méregtelenítő kezelések pozitív élettani hatását! Relaxálj, töltődj, gyógyulj a Surya Ayurvédával! ☀️

Hasonló cikkek

Meleg vagy hideg vizet igyak? Vízfogyasztás az ayurvéda szerint

Az ayurvéda langyos vagy forró víz fogyasztását ajánlja 

Ennek oka egyszerű: a forró víz megtisztítja az emésztőrendszert, hidratálja a rendszert, és serkenti a nyirokrendszert a szervezetben.

A forró víz elsősorban az emésztő tüzet (agni) erősíti a pachakában (gyomorban), és segíti a ranjaka (emésztőenzimek) fejlődését. Másrészt a langyos víz fokozza az ahara rasa (tápanyag-folyadék) hatását az emésztőrendszerben.

Tovább olvasom »